O problema de cultura organizationala 2 ianuarie 2009
Ii este dat omului sa se zbuciume, daca vrea mai mult de la viata. Zbuciumul omului este fundamental dependent de meseria pe care o practica, lasand la o parte formele casnice de zbucium. Este lesne de inteles ca, daca vrem cat mai putin zbucium in timp ce ne practicam meseria, trebuie sa o alegem cu grija. Alegerea meseriei este un act de maxima responsabilitate, atat pentru individ cat si pentru societate. Aceasta pentru ca, daca exista un divort aprioric intre individ si meseria pe care si-a ales-o, atunci calitatea si productivitatea au de suferit, in ultima instanta, la nivel de sistem. Asadar, ecuatia perfecta a alegerii meseriei ar arata astfel: Fiecare om ar trebui sa practice meseria in raport cu care este sigur de urmatoarele premise: are competentele necesare, este pasionat de activitatile specifice meseriei in cauza, are sanse sporite de a practica meseria pe termen mediu sau lung, meseria este banoasa, prin practicarea meseriei in cauza se poate iesi din anonimat. In aceste conditii, cum sa alegi cu ochii inchisi meseria? Din pacate, se intampla destul de des. Se improvizeaza lamentabil. De aceea, numerosi angajati ai firmelor din Romania sunt posomorati, nervosi, neindemanatici, neseriosi, etc. Este greu de pus pe picioare un bussiness in care toti angajatii lucreaza frenetic, productiv, eficient si cu zambetul pe buze. Acesta ar trebui sa fie visul oricarui manager: invatarea angajatilor sa lucreze bine, cu zambetul pe buze. Nu este doar o problema de birocratie. Este o problema de cultura organizationala, care trebuie creata (imaginativ) si sustinuta de o logistica adecvata. Mintea omului nu mai simte oboseala, daca a ajuns sa inteleaga muzica specifica meseriei pe care o practica. Cu atat mai mult ar trebui sa nazuiasca omul dupa muzica care ii poate acompania petrecerea in mod activ sau relaxant a timpului liber. Daca mai ramane timp liber? Pentru ca atunci cand esti ineficient si incompetent, sa mai ai si timp liber este deja o enormitate din punct de vedere al managementului.
|