Doamne-nvata-ma sa pier

La apus de zi de mai

Doamne,

zile sa-mi mai dai

sau,

de nu,

indruma-mi pasii

catre rai.

Dimineata pe racoare

gandurile-mi

stau la soare

si privesc in zarea muta

ca-ntr-o zi

de sarbatoare.

Si cand soarele pe cer

s-a infipt ca un strajer

in zenit

si in cotlonul

sufletului meu stingher,

Doamne-nvata-ma

sa pier!

6 comentarii la „Doamne-nvata-ma sa pier”

  1. Ești bolnav Dorin?. S-au nu mai înțeleg ce citesc!. Sper să fie bine. O zi bună iți doresc!

    1. Nu sunt bolnav in sensul cotidian. Dar, in pauza dintre doua activitati bazate pe rutina, mai fabulez si eu. Fiecare om cu „damblaua” lui, dupa cum se zice in popor. Apoi, data fiind lumea in care traim, incotro sa te uiti fara sa te doara?!
      Sa fii sanatoasa alaturi de florile tale!

      Apropos. Nu mai stiu exact daca ti-am spus sau nu. Cu ceva ani in urma a murit si Bogdan Vasile Titus, mesotist ca si Marlena. Asa ca…

      D.B.

      1. Bine că e numai ” damblaua” , înțeleg să te doară dar așa de tare!?.
        Mi-ai spus de Bogdan Vasile, Dumnezeu să-i odihnească în pace!. Carmen Rotaru mi-a spus de Drăgan Gheorghe că s-a sinucis cu ani în urmă. Ne rărim, suntem vremelnici. Nae ce-o fi făcând, i-am trimis o cerere, no asta-i protocolului, dar el nimic. Mulțumesc de urare, florile și nu numai, toți copii vegetali pe care-i cresc din sămânța, bulb, butaș, sunt bucuria mea.
        O seară bună!
        Victoria Tomița

        1. Gelu a murit de multi ani. Am fost la inmormantare, desi nu imi plac astfel de momente. Vorbeam destul de des cu el inainte de intamplare. Nu mi-am dat seama ca este la granita dintre a fi sau a nu fi.
          Nae, barzauneste prin Bucuresti. A trecut cu ani in urma pe la mine pe la facultate, zicand ca vrea sa vorbim. Era in drum spre sora lui din Sfantul Gheorghe. Uneori, mai face cate o observatie specifica lui pe facebook, unealta pe care eu nu dau doi bani. Ma mai intalneam cu Cristina Tudor. Am inceput sa intru la pareri. Nu am mai vazut-o. Nu prea tinea portile sufletului deschise. Astfel ca, ce puteam eu sa fac? Carmen…., nici pe ea nu am mai vazut-o de ceva vreme. In schimb, ma mai bipez cu Dionisie Natea. L-am ajutat sa-si scoata adeverinta de la facultate pentru a iesi la pensie. Apropos, daca ai nevoie, inca te mai pot ajuta cu hartia aia de care avem nevoie toti la pensionare. A trecut vremea. Seara buna si Dumneavoastra!

          D.B.

  2. Bună dimineața,
    Mulțumesc, dar sunt deja la pensie de câțiva ani. Când am depus dosarul de pensionare nu mi-a cerut adeverință , foaia matricola justifica faptul că am urmat cursurile la zi. În decizia de pensionare au trecut și anii de facultate și un mic procent adăugat la punctul de pensie calculat. Tu când ieși la pensie?. O zi bună!
    Victoria

    1. Implinesc varsta oficiala anul acesta. Am facut cerere de prelungire, deocamdata cu un an. Rabdare am tot acumulat, de cand ma stiu. Imi mai trebuie sanatate.

      O seara buna!

      D.B.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *